Paardenfotografie in de studio | Sylvana de Bruin fotografie
18388
post-template-default,single,single-post,postid-18388,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Paardenfotografie in de studio

Die twee bruine ogen die je vragend aankijken

 

Over paardenfotografie in de studio

 

“Baas, wat moet ik nou? Wat wil je van me? Kan ik dit eigenlijk wel vertrouwen?”

paardenfotografie

Deze blog schrijf ik nadat twee hele mooie bruine ogen mij diep raakte. Naarmate ik meer ervaring krijg met het werken met paarden in mijn studio raak ik steeds meer onder de indruk van hoe loyaal paarden zijn naar hun eigenaar.

De meeste paarden vinden het even spannend in de studio maar nadat het baasje de studio betreedt vertrouwen ze op hun baasje en volgen ze. Het is geweldig om te zien hoe een prachtig dier dat 10 keer zo sterk is als wij en een paar honderd kilo weegt toch op ons als mens vertrouwd.

Ik vind dat we dit vertrouwen nooit mogen breken. Ook op spannende momenten in mijn studio en ook als het allemaal even niet lukt. In mijn studio staat het welzijn van het paard op nummer 1. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik vrees voor mijn apparatuur maar ik vind de paarden altijd het belangrijkste.

Als het paard het naar zijn zin heeft zie je dat ook af aan de foto’s. Uit ervaring weet ik dat de meeste paarden het even spannend vinden maar ons ook heel snel vertrouwen.

Paardenfotografie & de ‘trukendoos’

Op een gegeven moment vinden ze het soms zelfs saai in de studio en vallen ze half in slaap.

Op dat moment komt de helepaardenfotografie (1) trukendoos naar voren om zijn of haar interesse te wekken. Prachtig hoe paarden soms heel geïnteresseerd naar iets kunnen kijken. Het moment waarop het paard niet meer angstig is, maar nieuwsgierig en zichzelf durft te zijn vind ik het mooiste om vast te leggen.

Bij paardenfotografie is het naar mijn mening altijd van belang om goed te kijken naar het paard. Wat kan hij of zij aan? Wanneer moeten we stoppen? En hoe kan ik het paard het mooiste vastleggen? Dit zijn vragen die altijd door mijn hoofd gaan tijdens het fotograferen in mijn studio maar ook daarbuiten.

Dit alles maakt paardenfotografie natuurlijk een enorme uitdaging. En hoe mooi is het om met die uitdaging naar mooie resultaten toe te werken. Ik geniet elke keer weer van die uitdaging, van de vele prachtige dieren om mij heen en van de lieve mensen die het beste voor hebben voor hun dier!